-
جمعه, ۹ اسفند ۱۳۹۸، ۰۴:۱۴ ب.ظ

نگارنده درباره نتایج سیطره سردمداران رژیم صهیونیستی بر سینما مینویسند: «حاصل این رویکرد نیز بروز مفاهیم نژادپرستانه و صهیونیستی در بسیاری از آثار صهیونیستها بود که در ظاهر به موضوعات تاریخی و مذهبی میپرداختند. اما در لایههای آشکار و پنهان خود، ترویج عقاید صهیونیسم و تحقیر مسلمانان را وجهه همت خود قرار داده بودند».
پایگاه صهیون پژوهی خیبر، کتاب «صهیونیسم و سینما» اثری است که توسط «سعید طبیعتشناس» نگاشته شده است. اثر مذکور مجموعه مقالاتی از فرصتهای مختلف در باب حضور صهیونیسم در آثار سینمایی است که نگارنده از این طریق نحوه سلطه صهیونیسم بر سینما و چگونگی بهرهبردای صهیونیستها از هنر هفتم را شرح میدهد.
در سوابق تألیفی و پژوهشی این محقق، تألیف و انتشار کتابهایی با عنوان «ده فرمان جنبش صهیونیسم» و «آئین اشغالگری» دیده میشود.
«صهیونیسم و سینما» کتابی است که در ۱۵۸ صفحه و در سال ۱۳۸۴ به چاپ و انتشار رسیده است. این اثر متشکل از ۳ فصل است.
فهرست اجمالی کتاب
- سخن مؤلف
- پیشگفتار
- بخش اول: هالیوود و صهیونیسم
- بخش دوم: توطئه صهیونیسم برای سیطره بر سینمای جهان
- بخش سوم: فلسطین در سینمای عرب
- خلاصه
درباره کتاب
سینما از جمله هنرهای تصویری است که مدتی پس از تولد به هنری محبوب نزد مردم جهان تبدیل شد. اما این هنر در جایگاه اصلی خود باقی نماند و در سالهای اخیر به صنعتی اقتصادی و البته سیاسی تبدیل شده است. روزگاری سینما و فیلمهای سینمایی رشته و آثار هنری محسوب میشدند، اما امروزه سینما به صنعتی پولساز تبدیل شده و در کنار آن اهداف سیاسی سلطهگران بر سینما نیز تأمین میشود.
همانطور که گفته شد نویسنده در اثر خود کوشیده است تا ضمن بیان اهمیت سینما برای تفکر صهیونیسم، چگونه بهرهگیری صهیونیستها از این صنعت را برای مخاطبان شرح دهد. «طبیعتشناس» به منظور تحقق این هدف، به شکلی جزئیتر ردپای صهیونیسم در آثار سینمایی تولید شده را مورد بررسی قرار داده است.
نگارنده در ابتدای اثر خود به این نکته اشاره میکند که صهیونیستها برای پیشبرد اهداف و ترویج اندیشههای خود از هر روشی بهره میگیرند و صنعت سینما نیز مجالی مناسب است تا آنها تفکرات خود را به تمام جهان صادر کنند.
او درخصوص هدف صهیونیستها از سیطره بر سینما و میزان این تسلط مینویسد:
«صهیونیستها در این راه از هیچ کوششی فروگذار نکردند؛ از تهدید و خرید کارگردانان و تولیدکنندگان تا به فحشا کشاندن دختران و زنان کشورهای جهان سوم برای تولید فیلمهای مبتذل و غیر اخلاقی. اینک ما شاهد آن هستیم که صهیونیسم به مانند ماری بزرگ این صنعت را در بر گرفته و در حال له کردن آخرین بقایای ارزشها و اصول اخلاقی است که در این هنر باقی مانده است».
«سعید طبیعتشناس» با بیان این نکته که رژیم اشغالگر همواره تلاش کرده است تا حضور و هژمونی خود را به مردم فلسطین تحمیل کند، روی آوردن رژیم صهیونیستی به صنعت سینما را حربهای برای تحقق تسلط همهجانبه بر فلسطین میداند.
نگارنده درباره نتایج سیطره سردمداران رژیم صهیونیستی بر سینما مینویسند: «حاصل این رویکرد نیز بروز مفاهیم نژادپرستانه و صهیونیستی در بسیاری از آثار صهیونیستها بود که در ظاهر به موضوعات تاریخی و مذهبی میپرداختند. اما در لایههای آشکار و پنهان خود، ترویج عقاید صهیونیسم و تحقیر مسلمانان را وجهه همت خود قرار داده بودند».
فصل اول
بخش اول کتاب به رابطه میان هالیوود و صهیونیسم اختصاص دارد و همچنین درخصوص روابط ستارگان هالیوود و صهیونیسم نکاتی بیان میشود. ماجرای قهرمانان پوشالی و اسطورههای عجیب و غریبی که به وفور در آثار هالیوودی دیده میشود نیز در فصل نخست مورد بررسی است.
فصل دوم
نویسنده در فصل دوم از کتاب خود موضوع سیطره صهیونیسم بر سینما و توطئههای به کار برده شده توسط صهیونیستها را مورد بحث قرار میدهد. اولین موضوع این بخش به میزان تسلط صهیونیسم بر سینمای جهان اختصاص دارد و نویسنده تیتر «تسلط اختاپوسی» را برای بخش مذکور برگزیده است.
همچنین در فصل دوم با ذکر مصداق، نکاتی در خصوص جوایز سینمایی «برلین» و «اسکار» و ارتباط آن با فیلمهای صهیونیستی بیان شده است.
فصل سوم
و در نهایت بخش سوم کتاب «صهیونیسم و سینما» به جایگاه فلسطین در سینمای عرب پرداخته شده است. نگارنده در این بخش به شکلی جزئیتر مسئله انتفاضه و جنگ اعراب و اسرائیل و پرداختن به آن در صنعت سینمای عرب را بررسی کرده و مطالب مفیدی را در اختیار مخاطب قرار داده است.
اما نکتهای که باعث جذابیت هرچه بیشتر این کتاب شده، درج شدن اسامی و زندگینامه برخی از سینماگران صهیونیست و غیرصهیونیست در پاورقی صفحات کتاب است. علاقهمندان میتوانند از این توضیحات مختصر استفاده کرده و به شکل تخصصیتر به تحقیق درخصوص فعالیت این افراد بپردازند.
عرفان خلیلیفر