-
شنبه, ۹ فروردين ۱۳۹۹، ۰۹:۴۵ ق.ظ

اینک که در ادامه فتنههای پیشین انقلاب اسلامی به فتنهای به نام کرونا مبتلا شدهایم، میتوان در ارتباط با این موضوع، مسأله حزب شیطان و بهویژه مداخله شیاطین جنّی را در طیفی از فرضیات، از همکاری شیاطین انس و جن در این موضوع تا جنس ویروس و نحوه شیوع غیرعادی آن به بررسی دقیق و عالمانه نشست.
پایگاه صهیونپژوهی خیبر، دکتر محمد هادی همایون، استاد و عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) در یادداشتی اختصاصی برای پایگاه صهیونپژوهی خیبر نوشته است:
یکی از تفاوتهای عالِم با امام در این است که عالم خود را موظف میداند هر آن چیزی را که از لحاظ علمی بدان دست یافته معمولاً صرفنظر از توان تحمل جامعه عرضه کرده و نهایتاً در صورت عدم پذیرش از سوی جامعه علمی یا مردم آن دوره، این تلاش علمی برای آیندگان و زمانی که امکان درک آن فراهم آمده باشد باقی بماند.
گرفتاریهای بیشمار دانشمندان بزرگ در طول تاریخ عمدتاً از همین ناحیه متوجه آنان بوده است. اما در مقابل، امام که وظیفه هدایت و دستگیری مردم را داشته و بیشک از علمی بسیار فراتر از دانشمندان متعارف برخوردار است، همه علم خود را به یکباره عرضه نکرده و تلاش میکند تا آن را متناسب با شرایط جامعه و توان درک مخاطبان تنظیم کند
انبیاء عظام (سلام الله علیهم اجمعین) نیز مکلف بودهاند تا به قدر عقول مردم با آنان سخن گویند. با این سازوکار است که امامت امام نه تنها به بحرانی در میان جامعه مؤمنان دامن نمیزند، که در یک فرایند آرام دست آنان را گرفته و قدم به قدم بالاتر نیز میبرد.
البته این بدان معنی نیست که امام در طرح مسائل، خود را در پشت سر امت قرار داده و منتظر بماند تا آنان برای نخستین بار موضوع جدیدی را مطرح نمایند و سپس او پیگیری کند. امام از یک سو هدف بلند پیش رو را میبیند و از سویی دیگر ظرفیت جامعه مخاطب را و سپس این دو را در معرض شرایط جدید قرار داده و نهایتاً موضوع جدیدی را برای به جلو بردن جامعه و امت در گامهایی متناسب مطرح میکند.
این نوع از امامت را در تاریخ انقلاب اسلامی و سیره دو امام بزرگوار آن چه در دوره حضرت امام خمینی (ره) و چه در دوره حاضر به وضوح شاهد بودهایم. طرح مباحث بلند عرفانی از سوی حضرت امام (ره) در منبر عمومی و برای مردم در سالهای آغازین پس از پیروزی انقلاب اسلامی و پس از آن با همین سازوکار صورت گرفته است.
در دوران رهبری حضرت امام خامنهای نیز بارها شاهد طرح چنین موضوعات و مفاهیم راهگشا و پیشبرندهای از سوی ایشان بودهایم، مفاهیمی از قبیل تهاجم فرهنگی، مهندسی فرهنگی، الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، علوم انسانی اسلامی، و اقتصاد مقاومتی. طرح شعارهای سال نیز عمدتاً با همین رویکرد قابل تبیین است که ایشان با توجه به وضعیت جهانی و ملی و همچنین ظرفیت مخاطبان افق بلندتری را از این طریق پیشروی کسانی میگشایند که بنا دارند جهت و سرعت حرکت خود را با ولایت تنظیم کنند.
اما اینک که در گام دوم انقلاب اسلامی و پس از مواجهه با مجموعه فشردهای از ابتلائات در سال گذشته با موضوعی به نام کرونا وارد سال جدید شدهایم، ایشان در سخنرانی آغاز سال خویش در روز عید بزرگ مبعث به موضوعی اشاره داشتند که به نظر قابل توجه مینماید.
ایشان در بخشی از این سخنان به موضوع شیاطین انس و جن و همکاری آنان با یکدیگر در مقابله با انبیاء به شکلی مختصر پرداخته و با کشاندن آن به وضعیت جمهوری اسلامی و دشمنی سیستمهای اطلاعاتی بسیاری از کشورها اشاره معنیداری به وضعیت کنونی جامعه جهانی و جریان انقلاب اسلامی داشتند.
اگرچه برخی بهویژه پس از جنجالی که دشمنان برای منحرفکردن موضوع پس از طرح آن به راه انداختند، ترجیح دادند که آن را یک موضوع حاشیهای و استطرادی در کلام ایشان معرفی کنند، اما برای کسانی که سالهاست خود را با کلام روشنگرانه ایشان در مراحل مختلف تربیت کرده و با آن به حرکت ادامه دادهاند، موضوع مهم و قابل تعقیب مینماید.
در این راستا بارها جدیت فرمایشات به ظاهر ساده ایشان را تجربه نمودهایم، چه رسد با آن همه یادداشت که برای ارائه این فرمایشات از قبل آماده شده و این توجه نیز وجود داشت که پخش این سخنان بیشک توجه و بازتاب بینالمللی را به همراه خواهد داشت.
اینک و پس از طرح بسیار گذرا و اولیه موضوع از سوی ولیّ جامعه، به نظر میرسد با توجه به ضرورت شناخت مطالباتی که ایشان دارند و بر این ضرورت پیشتر نیز تأکید کردهاند، این وظیفه خواص باشد که مسأله را در چارچوب مطالعات و بررسیهای دقیق و علمی پرورانده و برای ارائه به جامعه آماده نمایند.
دانشمندان جهادی این عرصه بایستی راه باریک خود را میان دو جریان انکار و تمسخر روشنفکران مدعی علم از سویی، و جریان غیرمنضبط علمی عوامگرایانه، یافته و پرقدرت و باصلابت و بدون پروا از سرزنش سرزنشکنندگان طی نمایند. اینک زمان آن رسیده تا در پی تأییدهای همیشگی که در حوزه معارف اسلامی بر وجود جن داشته ولی عملاً به آن نزدیک نشده و بلکه از آن تحذیر هم داده بودیم، با واقعی شدن مسأله و طرح آن به عنوان یکی از موانع و فتنههای بر سر راه انقلاب اسلامی، کمر همت بسته و نگاه دقیق علمی و اجتهادی را مصروف آن سازیم.
اگر دانشمندان و علماء ما در این دوره برای ورود علمی به این حوزه کوتاهی کنند، بیشک گناه انحراف مؤمنان بسیاری که در این خصوص با پرسش مواجهند، در کنار گناه بزرگ تنها گذاشتن انقلاب اسلامی در این مواجهه جدید بر گردن آنان خواهد بود.
امیدوار بمانیم که لااقل در این فتنه جدید و عجیب برای یک بار هم که شده خواص از مردم عقب نمانند و بتوانند با بصیرت، آنان را پشت سر خود حرکت دهند، شاید این آخرین فتنه و آخرین فرصت این گروه باشد. یادمان باشد که علاوه بر وظایف امام، این از وظایف عالِم است که در فتنهها علم خود را آشکار کند.
اینک که در ادامه فتنههای پیشین انقلاب اسلامی به فتنهای به نام کرونا مبتلا شدهایم، میتوان در ارتباط با این موضوع، مسأله حزب شیطان و بهویژه مداخله شیاطین جنّی را در طیفی از فرضیات، از همکاری شیاطین انس و جن در این موضوع تا جنس ویروس و نحوه شیوع غیرعادی آن به بررسی دقیق و عالمانه نشست. البته باید توجه داشته باشیم که این بررسیها و اعلام احتمالی نتایج آن حتماً باید به گونهای باشد که نه تنها به هراس اجتماعی دامن نزند، که در مقابل بر آگاهی و بصیرت امت نیز افزوده و آنان را در ادامه این راه مصممتر و مسلحتر نماید.
آنچه در این مختصر در باب حزب شیطان و دشمنیاش با حزبالله میتوان گفت این حقیقت است که دشمنی شیطان با انسان و برنامه خداوند برای خلیفهاللهی او از ابتدای هبوط آغاز شده و در دوران حضرت موسی (ع) و پس از فراز و نشیبهایی تاریخی، با شکلگیری اجتماعی از انسانها و شیاطین کافر تبدیل به یک حزب شده و در تاریخ تا به امروز در برابر حزبالله البته با زبونی قرار گرفته است تاریخ و پیشرفت آن به سوی روز موعود در قبضه برنامه و اقدامات حزبالله است و حزب شیطان همچون کفی بر روی آب تنها از طریق جنجال و ایجاد هراس نسبت به قدرت پوشالی خویش چند صباحی بروز و ظهور دارد.
بهحمدالله گنجینه معارفی ما نیز پر است از دستورالعملهایی عمدتاً بهداشتی و مطابق با توصیههای بهداشتی این روزها که ما را در این مبارزه همراهی و راهنمایی میکند. در خصوص دعا هم که باز شاهدیم صرفنظر از این فرضیات، در فضای امروز جامعه انقلابی و ایمانی و در ماههای مبارک رجب و شعبان، توسلات و تضرعات به وفور جریان دارد. به نظر نمیرسد ورود به این فضای جدید که به لطف خداوند برای آموزش و پروراندن ما در ادامه مسیر فراهم شده نیازی به بیش از این دو بال داشته باشد.
محمدهادی همایون
دانشگاه امام صادق (ع)
7/1/1399
لینک کوتاه: http://khbn.ir/dtMrDn4