-
شنبه, ۳ خرداد ۱۳۹۹، ۰۹:۰۰ ق.ظ

در گزارشی آمده: حدود 8.4 درصد از خانوارها اظهار داشتند که به دلیل گرانی در اسرائیل با کمبود کالا و خدمات روبرو هستند و اذعان داشتند که قبوض خود را دیر پرداخت میکنند و آب و برق آنها قطع شده و با فشار جمعآوری بدهی مواجه هستند.
پرونده ویژهی «چالشها و گسستهای موجود در اسرائیل»؛
شماره هجدهم: سایهافکندن فقر بر جامعه صهیونیستی
پایگاه صهیونپژوهی خیبر، اوضاع اسرائیل برای تأمین دارو، خدمات درمانی، لباس، کفش، وسایل گرمایشی و سرمایشی، مواد غذایی، کالا و دیگر مواد لازم برای فقرا، وضعیت مطلوبی را نمایش نمیدهد و دولت عملاً نتوانسته کار مهمی برای اقشار فقیر این جامعه انجام دهد و این مؤسسات خیریه هستند که وارد حوزه دفع فقر شدهاند.
بدهی، ترک داروها و فکر خودکشی در میان فقرای اسرائیل
یدیعوت آحارونوت گزارشی از مؤسسه لاتت[1] منتشر کرده که آمارهای هشدار دهندهای از فقر در فلسطین اشغالی ارائه میکند. بر اساس گزارش لاتت، هزینه بالای زندگی به شدت بر خانوادههای ضعیف تأثیر میگذارد؛ به طوری که ۷۱ درصد کمکگیرندگان بدهی دارند و بیش از نیمی از خانوادههای فقیر در زمستان حتی به وسایل گرمایشی دسترسی ندارند. دو سوم دریافتکنندگان کمک مجبور به ترک دارو و ۸۵ درصد مجبور به ترک مراقبتهای دندانپزشکی شدهاند. ۱۱ درصد از دریافتکنندگان کمک به خودکشی فکر میکنند. [2]
مدیالاین با اشاره به یک بازار در قدس اشغالی که نوجوانان فقیر در آنجا سعی در جمعآوری خوراکی دارند، نوشت: «بازار ماحانه یهودا یکی از مکانهای رویت نوجوانان فقیر است و درحالی که مردم سرگرم خرید میوه و سبزی هستند، برخی از داوطلبان جعبههای غذای رایگان را به نیازمندان نوجوان یا حتی خانوادههای فقیر میدهند.»[3]
قطع آب و برق، کمبود کالا و البسه برای فقیران اسرائیلی
گزارشهای روزنامه هاآرتص در مورد زندگی فقیرانه بخش مهمی از مردم در اسرائیل جالب توجه است. این گزارش براساس نظرسنجی انجام شده در بین یک نمونه از مردم که نماینده جمعیت فقیر است. از پاسخدهندگان در مورد بهزیستی مالی خود، از جمله خرید مواد غذایی، بهداشت، آموزش و هزینه زندگی، سؤال میشود.
در این گزارش آمده است که حدود 8.4 درصد از خانوارها اظهار داشتند که به دلیل گرانی در اسرائیل با کمبود کالا و خدمات روبرو هستند و اذعان داشتند که قبوض خود را دیر پرداخت میکنند و آب و برق آنها قطع شده و با فشار جمعآوری بدهی مواجه هستند.
پرونده ویژه| گذار جامعه اسرائیل به سمت افراطگرایی
پرونده ویژه| اعتیاد و قاچاق مواد مخدر در اسرائیل
پرونده ویژه| شباهت رژیم صهیونیستی به آپارتاید
همچنین اظهار داشتند که گاهی فاقد لباس و کفش هستند و در زمستان نمیتوانند خانههای خود را گرم کنند. 11.3 درصد دیگر خانوارها اظهار داشتند که به دلیل قیمت بالا با کمبود متوسط کالا و خدمات مواجه هستند. این مسئله بر توانایی آنها در خنککردن خانههایشان در تابستان تأثیر داشته و بیرونرفتن برای تفریح و سرگرمی را به حداقل هر سه ماه یکبار رسانده است.[4]
چه کسی باید مسائل فقر را در اسرائیل مدیریت کند؟
همانطور که مشخص شده فقر در اسرائیل گریبانگیر دولت نیز شده است. حتی با دخالت دولت و توزیع مجدد منابع، نرخ فقر در اسرائیل جامعه را از نظر فقر در صدر لیست کشورهای عضو «OECD» قرار میدهد.
لاتت، سازمان غیردولتی پیشرو در مبارزه با فقر در اسرائیل، معتقد است وظیفه ذاتی دولت اسرائیل قراردادن نابرابریهای اجتماعی و موضوعات فقر در صدر دستور کار دولت است. متأسفانه، گرچه دولت باید عامل اصلی مسئول کاهش فقر باشد، اما دولتهای اسرائیل برای حل این مشکل گامهای مداوم برنداشتند و نقش کمک به افرادی که در اسرائیل فقیر قلمداد میشوند، عمدتاً بر عهده سازمانهای خیریه اسرائیل است.
این سازمانهای خیریه در اسرائیل بیشتر به کمکهای مالی و مشارکت جامعه مدنی و بخش تجارت تکیه میکنند. فعالیتهای لاتت با هدف کاهش فقر در اسرائیل و همچنین گرسنگی در اسرائیل انجام شده است. این سازمان برنامههای کمکرسانی مؤثر را اجرا میکند تا اطمینان حاصل کند که افرادی که در اسرائیل فقیر محسوب میشوند، نیازهای اساسی خود را برطرف میکنند. [5]
سعید ابوالقاضی