-
دوشنبه, ۲۴ شهریور ۱۳۹۹، ۱۱:۳۹ ب.ظ

از آنجایی که محوریت بحث با مسأله کردهای عراق است از نقش ایران شاهنشاهی بهعنوان حلقه ارتباطی دو جریان اطلاعاتی سیا و موساد با سران کُرد و ملا مصطفی بارزانی صحبت میشود.
پایگاه صهیونپژوهی خیبر، «استراتژی پیرامونی اسرائیل» کتاب دیگری از محقق صهیونپژوه دکتر محمدتقی تقیپور است که در سال ۱۳۸۳ برای اولینبار به چاپ میرسد. اگر چه از چاپ اول این کتاب مدتها گذشته و از نظر برخی افراد مطالب این کتاب تاریخی و غیرقابل استفاده است. اما باید اذعان داشت که کتاب مورد نظر جدای از نشاندادن وسعت عملیات اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، برخی از استراتژیهای کلان این رژیم که همواره ادامه دارد را در اختیار مخاطب خود قرار میدهد. این کتاب ارزشمند از یک مقدمه، سرآغاز و هفت فصل یا عنوان کلی تشکیل شده است. همچنین نویسنده در پایان کتاب بخشی با عنوان ضمایم در نظر گرفته که در آن به همکاریهای اطلاعاتی، سیاسی، اقتصادی، میان دو سازمان اطلاعاتی موساد و ایران شاهنشاهی اشاره میکند.
در قسمت مقدمه کتاب جایگاه ویژه ایران و نوع نگاه اسرائیل به آن را شرح میدهد. در ادامه نیز استراتژی بهکار رفته در جهت تشکیل رژیم اسرائیل، حفظ و گسترش آن را بهطور مختصر با ذکر شاهد بیان میکند. در بخش سر آغاز نیز به استراتژی دشمنتراشی و مظلومنمایی رژیم اسرائیل برای توجیه عملکرد و پیشبرد اهدافش پرداخته و جالب است که این روش را از زبان سران و رهبران رژیم اسرائیل بیان شده. فصل اول با عنوان «موساد و ساواک» به پیدایش، ساختار، وظایف و اهداف سازمان جاسوسی و اطلاعات اسرائیل یعنی موساد میپردازد. در ادامه نیز برخی از روسای موساد، نخستوزیران و روسای جمهوری اسرائیل را معرفی کرده و در قسمت پایانی نیز چگونگی تأسیس ساواک (سازمان اطلاعات ایران شاهنشاهی) و ارتباط آن با موساد را شرح میدهد.
فصل دوم: نویسنده در این فصل به پیمان اطلاعاتی میان ترکیه، ایران شاهنشاهی و اسرائیل پرداخته است. در این قسمت اهمیت و جایگاه مهم دو کشور ایران و ترکیه بهعنوان کشورهای مسلمان، برای اسرائیل را شرح داده و بهطور خاص نقش یهودیان ترکیه در ایجاد این پیمان اطلاعاتی را مورد توجه قرار داده است. در ادامه نیز همکاری سرویسهای جاسوسی سه کشور را در غالب کمیته، شورا، سمینارهای اطلاعاتی، معرفی افراد و… را شرح میدهد. جالب است که بسیاری از این مطالب به گزارشهای به دست آمده از ساواک استناد داده شده است.
فصل سوم: در فصل «اجلاس اطلاعاتی سه جانبه» به پیشینه تاریخی چنین پیوندی در مقابل با مسلمین و اسلام اشاره دارد. فصل چهارم: در ابتدا درباره اهمیت و موقعیت استراتژیک اتیوپی نسبت به اسرائیل صحبت شده و بعد از آن علت همکاری این کشور با اسرائیل، زمینه نفوذ، میزان نفوذ در اتیوپی و موضوعهای همکاری اطلاعات این سه کشور را عنوان میکند.
در فصل پنجم نویسنده یکی از استراتژیهای مهم پیرامونی اسرائیل یعنی نفوذ در اقلیتهای قومی و نژادی در کشورهای اسلامی غرب آسیا تا شمال آفریقا را بیان میکند. از آنجایی که محوریت بحث با مسأله کردهای عراق است از نقش ایران شاهنشاهی بهعنوان حلقه ارتباطی دو جریان اطلاعاتی سیا و موساد با سران کُرد و ملامصطفی بارزانی صحبت میشود.
نویسنده در فصل ششم و هفتم فلسفه طرح صهیونیستی موسوم به «دکترین حاشیهای» یا «دکترین فرا پیرامونی» را توضیح میدهد. یعنی کشورهای مختلف مرزی و غیر مرزی مثل لبنان، عراق، عربستان، اردن و… کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین را نام برده و علت اهمیت آنها، نوع فعالیتهای انجام شده و اهداف پیشرو در آن کشورها از جهت اطلاعاتی را شرح میدهد.
لینک کوتاه: http://khbn.ir/QHG8p