-
شنبه, ۲۹ شهریور ۱۳۹۹، ۰۶:۰۰ ب.ظ

این جنبش بر این باور است که یهودیان نباید به عنوان هویتی غربی در دنیا معرفی شوند. بلکه باید هویت یهودیان ساکن فلسطین اشغالی، به صورت بومی و جدا از غرب در بیاید.
پایگاه صهیونپژوهی خیبر، جنبش «اتحاد برای افقهای نو صهیونیستی»، متشکل از سه گروه بنامهای لاوی (LAVI)؛ کومه (Kumah) و دورینو (Doreinu) است. خانم هیلا هرشکویز (Hila Hershkoviz) موسس گروه لاوی است.
ییشای فلیشر (Yishai Fleisher) مدیر گروه کومه، شخصیتی رسانهای است و مدیریت یک شبکه رادیویی در شهر الخلیل را بر عهده دارد. و گروه دورینو با مدیریت جاناتان کادوک (Jonathan Kadoch) گروه سومی است که به این ائتلاف پیوسته است.
این جنبش بر این باور است که یهودیان نباید به عنوان هویتی غربی در دنیا معرفی شوند. بلکه باید هویت یهودیان ساکن فلسطین اشغالی، به صورت بومی و جدا از غرب در بیاید.
این جنبش، اولین بار در سال ۲۰۱۵ در کنگره سی و هفتم جهانی صهیونیستی، با کسب دو کرسی از مجموع ۱۴۵، بر سر زبانها آمد. خانم شارونا ایشت کوهن (Sharona Eshet Kohen) مدیریت این جنبش را بر عهده دارد. او دکترای خود در رشته مطالعات اسرائیل در دانشگاه بن گورین کسب کرده است.
بازگشت به هویت یهودی
شارونا ایشت کوهن در مقالهای در روزنامه تایمز اسرائیل با عنوان: بازگشت به هویت یهودی (Rediscovering Jewish Identity) مینویسد: در سال ۲۰۱۰ هنگامی که در دانشگاه برکلی کالیفرنیا درس میخواندم، یک روز در محوطه دانشگاه بخاطر سخنرانی قبلی خود در حمایت از اسرائیل، با اعتراض علنی دانشجوها مواجه شدم. از دانشگاه بخاطر این برخورد دانشجوها شکایت کردم. هزاران سال ما یهودیان ساکن اروپا و آمریکا به عنوان ملتی غیر اروپایی و بیگانه شناخته میشدیم که متعلق به غرب آسیا هستیم، و از امتیازات و حقوق سفید پوستان برخوردار نبودیم.
شهروند سفیدپوست غربی
اکنون در قرن ۲۱ یهودیان به عنوان شهروند سفیدپوست غربی شناخته میشوند. هر چند این مساله باعث شده که زندگی یهودیان در غرب با آزار و اذیت کمتری مواجه شود، اما یهودیان اکنون از هویت قومی و بنیاسرائیلی خود فاصله گرفتهاند و فقط به عنوان پیرو یکی از ادیان شناخته میشوند و در جنگ رسانهای علیه اسرائیل شکست خوردهاند. یک فرد یهودی ساکن آمریکا، به عنوان یک فرد بومی متعلق به خاورمیانه شناخته نمیشود و بر عکس فلسطینیها به عنوان یک فرد آسیاییتبار شناخته میشوند.
این جنبش معتقد است که صهیونیسم تا سال ۱۹۶۷ یک جنبش انقلابی بوده که دستآوردهای زیادی از جمله احیاء زبان عبری و بازگشت آوارگان یهود به سرزمین موعود و تاسیس حکومتی مستقل را به ارمغان آورده. اما بعد از جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ دیگر با خواستههای جوانان پرشور یهودی مطابقت ندارد. زیرا صهیونیسم با چالشهای جدیدی مواجه شده و بسیاری از سازمانهای فعلی اسرائیلی تاریخ گذشتهاند. این جنبش با پیشنهاد استقرار دو دولت در سرزمین فلسطین مخالف است و آن را شکستی برای آرمان صهیونیستی میداند.
نویسنده: ارسلان رفیعیان
لینک کوتاه: http://khbn.ir/agyk6d