-
شنبه, ۵ مهر ۱۳۹۹، ۰۴:۰۰ ب.ظ

کتاب «صنعت هولوکاست» اثری است از پروفسور «نورمن فینکلشتاین». نویسنده این اثر در مقدمه کتاب، هدف خود را کنکاش در موضوع هولوکاست و بررسی نسلکشی یهود به عنوان یک صنعت عنوان میکند.
پایگاه صهیونپژوهی خیبر، کتاب «صنعت هولوکاست»[۱] اثری است از پروفسور «نورمن فینکلشتاین»[۲]. وی پژوهشگر، نویسنده و تاریخنگار یهودی است که سال ۱۹۵۳ در آمریکا متولد شد.
محور پژوهشهای پروفسور فینکلشتاین، فلسطین، اسرائیل و یهود میباشد و مهمترین اثری که از ایشان به چاپ رسیده، «صنعت هولوکاست» نام دارد. این کتاب نخستین بار سال ۲۰۰۰ به چاپ رسید و در ایران نیز با دو نام مختلف منتشر شده است:
- «صنعت یهودیسوزی»، ترجمه سوسن سلیمزاده؛[۳]
- «سوداگران فاجعه: درباره سوءاستفاده از رنجهای یهودیان»، ترجمه علاءالدین طباطبایی.[۴]
نویسنده این اثر در مقدمه کتاب، هدف خود را کنکاش در موضوع هولوکاست و بررسی نسلکشی یهود به عنوان یک صنعت عنوان میکند. فینکلشتاین معتقد است که هولوکاست یک ایدئولوژی منسجم بوده و به یک سلاح ایدئولوژیک تبدیل شده است تا به وسیله آن یکی از قدرتهای نظامی که تاریخچهای متناقض با حقوق بشر دارد، خود را دولتی مظلوم جلوه دهد.[۵]
نگارنده در صفحات اولیه کتاب خود، در مورد چگونگی توجه او به حادثه هولوکاست توضیحاتی را ارائه میکند. وی ریشه پرداخت به حادثه نسلکشی یهودیان را علاقه شخصی بیان مینماید. والدین فینکلشتاین، از بازماندگان اردوگاههای نازیها بوده و همه اعضایِ خانواده پدری و مادری نورمن از قربانیان کشتار توسط نازیها میباشند.
نوینسده در بخشی از کتاب مزبور (نسخه ترجمه شده به زبان آلمانی) مینویسد: «من در کتاب صنعت هولوکاست گزارش میدهم که چگونه سازمانها و موسسههای یهودی و اشخاص یهودی در آمریکا، از هولوکاست به منظور دفاع از اسرائیل استفاده کردهاند».[۶]
در این اثر نکات و انتقادهای زیادی توسط نویسنده مطرح شده است. برخی از این موارد عبارتند از:
- تلاش سازمانهای آمریکایی-یهودی برای جلوگیری از انتقاد به اسرائیل؛[۷]
- تلاش موزههای هولوکاست برای منحصر کردن آزار یهودیان توسط نازیها به وسیله حذف کردن رنجهای سایر گروهها و ملیتها؛
- کوشش برای جلوه دادن رنجهای بازماندگان یهودی بهشکلی ناعادلانه؛
- دریافت مبالغ هنگفت توسط موسسهها و سازمانهای آمریکایی-یهودی بهجای پرداخت به بازماندگان هولوکاست.
کتاب «صنعت هولوکاست» از سه فصل تشکیل شده و شامل مباحث ذیل میباشد:[۸]
فصل اول: نویسنده در نخستین بخش، از مانور فرهنگی بر روی هولوکاست صحبتهایی به میان آورده و بیان میکند که تا سال ۱۹۸۰م. در زندگی مردم آمریکا، جنگ علیه یهودیان و کشتار آنها اهمیتی بیشتر از جنگ داخلی در آمریکا پیدا کرده بود.
فصلدوم: فینکلشتاین در این بخش عناصر اصلی صنعت هولوکاست را بیان میکند. یکی از این مفاهیم، منحصربهفرد قلمداد شدن حادثه هولوکاست و تبدیل آن به یک گفتمان عمومی میباشد.
فصل سوم: نویسنده در فصل پایانی کتاب، به بررسی افزایش تعداد بازماندگان هولوکاست میپردازد. او معتقد است گروههای امدادی در سال ۱۹۵۴ شمار افراد بازمانده را از صدهزار نفر به یکمیلیون نفر افزایش دادهاند. در ادامه این اتفاق نیز مبالغ زیادی به بازماندگان غیرواقعی و متقلب پرداخت شد و آسیبدیدگان حقیقی از این پول چیزی را دریافت نکردند.
پینوشت:
[۱]. The Holocaust Industry
[۲]. Norman Finkelstein
[۳]تهران، سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.
[۴]تهران، انتشارات هرمس.
لینک کوتاه: http://khbn.ir/Q5Jlpgf