-
شنبه, ۵ مهر ۱۳۹۹، ۰۸:۵۱ ب.ظ

امروزه قرارگاه فرماندهی مختل است و به خاطر اینکه در جاهای مختلف کارهای مختلفی صورت میگیرد، دشمن نمیتواند فعالیت ما را پیشبینی کند و ضربه بزند. این از جهتی خطرساز و از جهت دیگر مفید میباشد.
پایگاه صهیونپژوهی خیبر، «مهندس روحالله مومننسب»، کارشناس فضای مجازی که سالهاست در این حوزه برنامههای مختلفی را برای شبکههای سیما و همایشهای گوناگون حضور داشته است و به تبیین راهکارهای رسیدن به اینترنت پاک سخنرانی کرده و در دورههای مختلف کادرسازی نموده است. متن زیر گفتوگوی خبرنگار پایگاه صهیونپژوهی خیبر با مهندس روحالله مومننسب است. (این مصاحبه پیش از سال 1399 انجام شده و در تاریخ فعلی بازنشر شده است).
خیبر: اهمیت مسئله دشمنشناسی در حوزه فضای مجازی چه نکاتی است و چگونه میتوان به قوت در حوزه مقابله با دشمن در فضای مجازی رسید؟
ابتدا درباره دوره صهیونیسمشناسی شما باید گفت که به فرموده مقام معظم رهبری برگزاری چنین دورههایی لازم است، چرا که دشمن در این زمینه فعالیتهای زیادی داشته و توانسته است آن چیزی که در خواب هم نمیدید را عملی نماید و تا این حد در کشور ما بتواند نفوذ نماید که اتفاقات گذشته بیفتد. در حال حاضر ما با ایرانی اشغالی مواجه هستیم، چرا که تمام مردم ایران دارای اینترنت و گوشیهای هوشمند هستند.
در گذشته برای ارتباط نیازمند لوازمی بودیم که بدان احتیاج داشتیم ولی الان در فضایی کار میکنیم که برای اسرائیل است، یعنی خود اسرائیل چنین طراحیهایی را صورت داده است و نمیدانید که با چیزهایی مانند توئیتر و… جیب اسرائیل را خواسته یا ناخواسته پر میکنیم.
اکنون شرایط کمی فرق کرده است، یعنی زمانی ما رو در رو با دشمن میجنگیدیم ولی الان در دامان دشمن به نبرد مشغولیم و اگر بخواهیم قدرتنمایی کنیم، با دکمه دلت حذف میشویم، به همین خاطر دشمنشناسی امری بسیار واجب است.
دشمن در پروتکل سیزده یهود میگوید که شما باید حرف یک حاخام یهودی را در دهان روحانیت بگذارید، چرا که کسی حرف حاخام یهودی را قبول نمیکند ولی حرف روحانیت را میپذیرند. دشمن نیز دشمنی خودش را با این ابزار اعمال میکند و دشمنی خود را از این کانال اعمال میکند تا حرف خود را در دهان روحانیت بگذارد و از این طریق اعمال نفوذ نماید.
به عنوان مثال پوستر تبلیغی درباره استفاده از کالای ایرانی دیدم که خیلی خوب و تاثیرگذار بود ولی آدرس فضای مجازی آن در پیامرسانهای خارجی بود، این یک پارادوکس بزرگ است و الان دقیقا ما نقش یک جاسوس را ایفا میکنیم که نه تنها برای جاسوسی پولی نمیگیریم بلکه پول هم میدهیم.
خیبر: مهمترین دغدغه امروز ما چه میتواند باشد و در چه استعماری به سر میبریم؟
در حال حاضر ما در استعمار نوین به سر میبریم، استعماری که آیتالله حائریشیرازی آن را استعمار فکر خطاب میکند، شما دیگر نیازی به فکر کردن ندارید و ما به جای شما فکر میکنیم، مثل همین الان که ما نه تلگرام خواستیم، نه اینترنت ولی بدون آنکه بخواهیم برایمان همه چیز را فراهم کردند. نهایت کار ما این است که روزی چند مطلب بازنشر و کپی کنیم و نهایت خلاقیت ما همین بس که برویم و نرمافزارهای خارجی را به همین شکل بسازیم و این همان جنگ پیچیدهای است که تفاوت آن با جنگهای ساده در اسلحه است.
بازی در زمین دشمن یکی از مهمترین ابعاد این جنگ پیچیده است. افراد حزباللهی با یک موضعگیری علیه خودشان هجوم میبرند و به همین خاطر حضرت آقا معتقد است که در زمین دشمن نباید بازی کرد، چرا که برد و باخت ما هر دو به نفع اوست. همین بازی نکردن ما در مقابل اسرائیل میماند. ببریم یا ببازیم فرقی نمیکند، مهم این بود که اسرائیلیها را به رسمیت شناختیم.
روش عملیات ما اینگونه است که تا چیزی را ببینیم به سمت آن میدویم و تلاش میکنیم تا معضل را از بین ببریم در حالیکه بقیه جبهه خالی میماند و از نقاط دیگر ضربه میخوریم مثل ماجرای شلوار جین و حرف نتانیاهو درباره آن در ایران. رسانه جمهوری اسلامی نیروهای بیشتری از بیبیسی دارد ولی همه آنها ما را به چالش میکشند، در واقع مهمترین خلا ما در روش عملیاتی است.
خیبر: دلیل اینکه نیروی آموزش دیده و خلاقیت داریم ولی کاری انجام نمیشود، چیست؟
باید روشهای آفندی را بلد باشیم و بدانیم چه زمانی، چه کاری کنیم.
خیبر: آیا توانستیم به اتاق فکر منسجمی برسیم که بتواند فعالیتها را سازماندهی کند و برنامهریزی آفندی و پدافندی داشته باشد؟
اگر چنین چیزی داشتیم، آقا فرمان آتش به اختیار چرا داد؟ الان قرارگاه فرماندهی مختل است و به خاطر اینکه در جاهای مختلف، کارهای مختلفی صورت میگیرد، دشمن نمیتواند فعالیت ما را پیشبینی کند و ضربه بزند. تنها کاری که دشمن انجام داده است، شبکهسازی و نفوذ جریانی میباشد که به شدت هم متاسفانه در این بخش موفق بوده است.
آنها تلاش میکنند تا اولویتها را تغییر دهند، هر روز یک اولویت به جای حمایت از کالای داخلی میآورند و حاشیهسازی میکنند تا اینکه یک سال بگذرد و ببینیم که کاری در این زمینه انجام نشده است. دشمن در هشت سال دفاع مقدس هر بار سعی کرد که یک ترفندی را پیاده کند، وقتی عراق به ایران حمله کرد، گفت که ایران حامی اسرائیل است.
ایران هم تعدادی از نیروهای خود را به سوریه برای جنگ مستقیم با اسرائیل گسیل داد و حضرت امام خمینی نیز نسبت به این کار آنها فرمود: «راه قدس از کربلا میگذرد». یعنی آن دوره زمان مبارزه با رژیم صهیونیستی نبود و ابتدا باید گام اول را محکم برمیداشتیم.
خیبر: آیا ما در کوچ از تلگرام موفق بودهایم و چه عاملی موجبات این موفقیت را فراهم آورده است؟
تلگرام ظرف یک سال و دو ماه، ده میلیون نفر جذب کرد ولی سروش ظرف دو ماه دوازده میلیون نفر عضو جدید داشت که یک موفقیت عجیب و بیسابقه بود، البته سنگاندازیهای زیادی در راه پیامرسانهای داخلی ایجاد کردند که حدود ۲۰۰ سرور فقط برای تلگرام طلایی قرار دادند ولی دولت به پیامرسانهای داخلی بیتوجه است.
لینک کوتاه: http://khbn.ir/OESl