-
سه شنبه, ۱۵ مهر ۱۳۹۹، ۰۵:۱۰ ب.ظ

«موسسه بازنگری تاریخی» یکی از مراکزی است که تاریخنگاری یهودیان را به چالش میطلبد. البته هستند کسانی که مستقلا برای کشف حقیقت هولوکاست تحقیقاتی کردهاند، افرادی همچون: فردریک توبن، روبرت فوریسون، روژه گارودی، دیوید ایروینگ، آرمان آمادروس و داریوژ راتایژاک.
پایگاه صهیونپژوهی خیبر، کتاب «یهودیستیزی؛ واقعیت یا دستاویز سیاسی» نوشته علیرضا سلطانشاهی، در سال ۱۳۹۶ توسط موسسه مطالعات و بررسیهای راهبردی بعثت با همکاری انتشارات شهید کاظمی منتشر شد. این کتاب دارای یک دیباچه و شش بخش است.
بخش اول
در این بخش نگارنده سوالی را مطرح میکند که در بخشهای دیگر کتاب قرار است به آنها پاسخ داده شود، از آنجا که تمام ادیان هدفی مشترک برای بشریت دارند، هیچگونه معارضهای با هم ندارند ولی نکته اصلی آن است که به چه دلیل ملل مختلف دنیا نسبت به یهودیت تنازعی دیرینه دارند؛ آیا این ستیز، ریشه در عقاید یهود دارد؟ آیا ریشه در رسوم عرفی جوامع دارد؟ و... .
در مقدمه به سه علت به صورت اجمالی اشاره میشود:
- بسیاری از مسیحیان مسبب اصلی مصلوب شدن حضرت عیسی علیه السلام را یهودیان میدانند.
- رباخواری مفرط یهودیان که باعث ضعف اقتصادی مسیحیان میشد، همچنانکه در شریعت مسیحیان حرام بود.
- اندیشه همانند گردی یهودیان که باعث شده بود به لحاظ تفکر خاص نژادی حاضر به ادغام در دیگران نشوند.
در ادامه نویسنده به دو نگرش غالب در بررسی یهودیستیزی اشاره دارد:
نگرش اول: غالبا از جانب خود یهودیان مطرح شده که حسادت غیر یهودیان به یهودیان سبب این یهودستیزی است، چرا که یهودیان هم از لحاظ نژادی برترند و هم به عرصه علم و فرهنگ خدمات بزرگی کردهاند.
نگرش دوم: در این نگرش متفکرین بر این اعتقاد هستند که باید یهودستیزی را در جوامع مختلف و با توجه به آداب و رسوم مختلف مورد ارزیابی قرار داد.
در بخش دیگر نگارنده تحت عنوان واژهشناسی، معادل انگلیسی یهودستیزی یا یهودآزاری که واژه آنتیسمیتیسم است را مورد کاوش قرار داده است.
در بخش بعدی به آرای برخی محققین درباره ریشه یهودستیزی اشاره میشود و از افرادی مثل فرانسو دوفونتت، مرحوم دکتر عنایت و برنارد لازار نقل قول کرده است.
با توجه به نقطه نظرات مورخین و نظریهپردازان، نویسنده کتاب در سه بخش، به دلایل عمده یهودستیزی میپردازد:
- دلایل اعتقادی
- دلایل رفتاری یهودیان
- دلایل سیاسی
بخش دوم
اولین شریعتی که در مقابل یهودیان ایستاد، مسیحیت بود. مولف علت این مقابله را از قول دکتر عنایت اینگونه بیان میکند: «مرحوم حمید عنایت نیز مهمترین عامل تخاصم میان یهودیان و مسیحیان را موضوع تصلیب حضرت عیسی علیه السلام میداند و بنابر اعتقاد مسیحیان بیان میکند که یهودیان در آزار عیسی علیه السلام با رومیها همداستان شدند و تصمیم به دستگیری و تکفیر عیسی علیه السلام نیز از جانب سنهدرین (یعنی شورای ریش سفیدان اسرائیل) گرفته شد و از روی همین تصمیم بود که بونطیوس پیلاطوس حاکم رومی فلسطین به کشتن عیسی علیه السلام فرمان داد.
یکی دیگر از عوامل اعتقادی که سبب تنفر غیر یهودیان نسبت به یهودیان شده، تعالیم و اعتقادات تلمودی است. در اینجا به صورت مجمل بندهایی از گفتههای بزرگان را نقل میکنیم که حکایت از نگاه نژادپرستانه یهود دارد. ناگفته نماند مشابه این مطلب در تلمود هم یافت میشود:
- بنا بر حکم تلمود «نجات یک غیر یهودی افتاده در چاه جایز نمیباشد و اما نیز او را در چاه بیشتر فرو بردن نیز نباید».
- نکته پذیرفته شده این است که فریب بیگانگان به جای مداوای آنان هیچ چیز قابل سرزنشی نیست، اگر این کار خصومتی را برنمیانگیزند.
- تلمود و تمامی مقامات خاخامی قدیمی نه تنها تصاحب شیء گمشده یک بیگانه را مجاز می شمارند، بلکه قاطعانه بازگرداندن آن را ممنوع می نمایند.
از دیگر سببهای یهود آزاری، قضیهای به نام «تهمت خون» است، که شرح آن در کتاب بررسی شده است.
بخش سوم: دلایل رفتاری
در ذیل این عنوان به پنج علت که در نوعِ رفتار یهودیان در طول تاریخ جستوجو شده پرداخته میشود:
الف) رباخواری
ب) بردهداری و بهرهکشی
ج) شیوع طاعون یا مرگ سیاه توسط یهودیان
د) پروتکلهای زعمای یهود: این پروتکل در ۲۴ بند خط مشی یهودیان را جهت تشکیل حکومت واحد جهانی ترسیم نموده است. برای نمونه به یک مورد از این پروتکلها اشاره میکنیم: ما میتوانیم هر وقت که لازم باشد، افکار عمومی را درباره یک موضوع سیاسی تهییج یا آرام کنیم و یا آن را بقبولانیم، یا ذهن او را درباره آن موضوع دچار شک و تشویش سازیم، امروز مطلب درست و حق را منتشر میکنیم و فردا مطالب کذب و باطل و بهتان آمیز را... .
ه) جاسوسی
بخش چهارم: دلایل سیاسی
در این بخش پنج مبحث کلی مورد کنکاش قرار میگیرد:
- مطامع اقتصادی
- مقاصد سیاسی: بهترین راهبرد یهودیان در این حوزه، مظلومنمایی است. یهودیان توانسته بودند با تلفیق حربه مظلومنمایی و ابزاری به نام مهاجرت، استراتژی اصولی یهودیت را پیریزی کنند. با این رویکرد به چند واقعه تاریخی با ذکر دلایل سیاسی توجه شده است که عبارتند از: تفتیش عقاید (انگیزیسیون)، پوگرومها در روسیه، قضیه دریفوس.
بخش پنجم: هولوکاست
نویسنده سوژهای را بررسی میکند که همواره در طول تاریخ پس از جنگ جهانی دوم از جانب یهودیان ادعا شده است و منکران این قضیه، از جانب رسانههای زرسالار یهودی بایکوت میشوند. تشکیل جبههای سیاسی علیه یهودیان که مروج مبارزه علیه نژاد سامی بود را بستری مناسب برای قضیه هولوکاست میداند. بیسمارک کسی بود که در سال ۱۸۷۳ این جنبش را آغاز کرد که بعدها آثار مثبتی برای یهودیان داشت.
- منحضر شدن برخی فعالیتهای بازرگانی و صنعتی در دست یهودیان.
- رفتار خودپسندانه نودولتان یهودی
در ادامه بخش پنجم کتاب، به دو جریان احیاگران و منکران هولوکاست پرداخته میشود.
سردمدار این جریان آمریکاست. این افراد (احیاگران) با نفوذ، با استفاده از فعالیتهای علمی و هنری، نقل خاطرات کسانی که جنگ جهانی دوم را درک کردهاند، تاسیس موزههایی برای یادبود کشتار دستهجمعی یهودیان، تعقیب و محاکمه و سپس مجازات نازیها، در صدد دامن زدن به این رویداد واهیاند.
«موسسه بازنگری تاریخی» یکی از مراکزی است که تاریخنگاری یهودیان را به چالش میطلبد. البته هستند کسانی که مستقلا برای کشف حقیقت هولوکاست تحقیقاتی کردهاند، افرادی همچون: فردریک توبن، روبرت فوریسون، روژه گارودی، دیوید ایروینگ، آرمان آمادروس و داریوژ راتایژاک.
بخش ششم: یهودستیزی در جهان اسلام و ایران
با توجه به تاریخ روابط یهودیان و مسلمانان، این نکته را درمییابیم که محور ارتباط مسلمانان با یهودیان برپایه وحدت در نوع یعنی انسانیت بوده و مدتها در کنار هم در یک اجتماع واحد زندگی میکردند اما پس از اشغال فلسطین به دست رژیم جعلی اسرائیل، دو دیدگاه پدید آمد:
اول) عدهای یهودیان و صهیونیستها را دو روی یک سکه برشمردند و با هردوی آنها به مقابله پرداختند.
دوم) برخی دیگر حساب یهودیان را از صهیونیسم جدا کردند.
در انتهای کتاب، شاهد گاهشمار یهودستیزی در طول تاریخ هستیم. ذکر این گاهشمار نه به منزله تایید آن، بلکه در مقام اثبات اهتمام یهودیان به امر یهودستیزی است.
لینک کوتاه: http://khbn.ir/qWQg1rL