-
يكشنبه, ۲۰ مهر ۱۳۹۹، ۱۱:۵۲ ب.ظ

مثلث شومی در منطقه در حال به وجود آوردن التهاب است و بیشترین تحرک را یکی از رئوس این مثلث که همان عربستان سعودی است انجام میدهد، اما جمهوری اسلامی ایران با قدرت در مقابل تمام شرارتهایی که در منطقه به وجود میآورند ایستاده است.
پایگاه صهیونپژوهی خیبر، مسئله منطقه یکی از جمله مطالبی است که نمیتوان از کنار آن به سادگی عبور کرد، التهابات ایجاد شده بعد از پدید آمدن داعش از طرفی و سیاست برهمزدن امنیت جمهوری اسلامی ایران از طرف دیگر ما را بر آن داشت تا از «استاد احمد دستمالچیان»، سفیر سابق ایران در لبنان و اردن و کارشناس مسائل منطقه بخواهیم تا تحلیل خود را نسبت به این مسائل ارائه دهد. (این مصاحبه پیش از سال 1399 انجام شده و در تاریخ فعلی بازنشر شده است).
استاد احمد دستمالچیان ابتدا به بحث منطقه پرداخت و گفت: منطقه، امروز در التهابات شدیدی است، به دلیل اینکه دورانی را طی میکند که به دوران انتقال از نظم قدیم به نظم جدید هست و حداکثر کنشگران بینالمللی در منطقه حضور دارند و دخالت موثر دارند برای اینکه نظام جدیدی که شکل میگیرد، هر کدام از کشورها مشخص میشود که تا چه مقدار سهم دارند.
دو محور اساسی در برابر هم قرار گرفتند، محور خیر و شر؛ محور خیر محور مقاومت است که برای ایجاد ثبات و آرامش در منطقه کار میکند و محور شر هم محور جنگطلبی است که سعی دارد تا آرامش و ثبات را از بین ببرد و بر تصمیمگیری کشورها تاثیر بگذارد تا برنامه خودش جلو برود.
وی در ادامه افزود: سیاست جمهوری اسلامی ایران از اول شروع تحولات رقم خورد و معتقد بود که مشکل نظامی با گفتمان سیاسی حل خواهد شد و دخالت هیچ کشور خارجی نباید در سیاست داخلی آن باشد، اما متاسفانه مثلث شومی بنا داشت تا منطقه را به هم بریزد و بیشترین تحرکات غیرقانونی و خطرناک را عربستان سعودی انجام داد.
البته عربستان سعودی و بعضی کشورهای منطقه آنها را تامین و تایید میکردند، گروهکهای تروریستی مهیا مینمودند و اسرائیل پشتیبانی اطلاعاتی و ساختاری میکرد تا قصدشان یعنی از بین بردن کشورهای اسلامی در منطقه محقق شود؛ ولی جمهوری اسلامی مسئولانه و ضمن مبارزه با تروریسم سعی بر برگشت ثبات در منطقه را داشت و همینطور هم شد که تروریستهایی که با بغداد ۴۵ کیلومتر فاصله داشتند، از بین رفتند و این مناطق بازپسگیری شد و با کمک محور مقاومت و ایران امروزه آرامش و امنیت نسبی نیز در سوریه برقرار است.
نا امیدی جوامع، هدف اصلی اسرائیل
کارشناس مسائل منطقه در ادامه به خلط مبحثی که عدهای در داخل ایران مطرح مینمایند و درباره ورود ایران به مسائل منطقه شبهه وارد میکنند اشاره کرد و بیان نمود: مسائل داخلی ایران با مسائل منطقه کاملا متفاوت است، چیزی که دشمن ضمن شکست در منطقه سعی دارد بیان نماید و سوءتفاهمهای داخلی ایجاد کند، کما اینکه آمریکاییها صراحتاً میگویند که: ما با کمک منافقین قصد برهمریختن آرامش داخلی ایران را داریم و نا امنی اقتصادی و اجتماعی ایجاد میکنیم؛ البته دست دشمن در این قضیه رو شده است.
وی در ادامه عنوان کرد: چه در ایران و چه در کشورهای منطقه، مردم این را میدانند که آشوبهای مقطعی و کوچک انجام میشود و فراگیر نیست؛ بلکه میدانند که دشمن پشت قضیه هست و اهمیت چندانی به این آشوبها نمیدهند. لذا به دلیل اینکه که دشمن نمیتواند از خارج به ما ضربه چندانی بزند، از داخل نا امنی ایجاد خواهد کرد.
سفیر سابق ایران در لبنان اظهار داشت: اسرائیل همیشه سعی دارد تا آرامش و ثبات داخلی ایران عزیزمان را به هم بریزد و با هر وسیله ممکن در این زمینه تلاش خواهد کرد. آنها تیمهایی را در فضای مجازی مهیا کردهاند و به زبانهای مختلف و روزانه اخبار کذب و دروغی را بر همین مبنا انتشار میدهند و همین مسئله مهم در جنگ روانی امید به آینده است و ما میدانیم که اسرائیل برای این اتاقفکرها هزینه زیادی کرده است تا بتواند در این جنگها پیروز شود.
احمد دستمالچیان در ادامه گفت: هدف اصلی اسرائیل نا امید کردن مردم است که با اینطور مباحث انجام میشود تا بیاید و اینگونه فضاسازی نماید و الان هم با وجود مشکلاتی که وجود دارد، رژیم صهیونیستی سایتهای فارسی ایجاد کرده است و در صفحات مجازی نیز با زبان فارسی تلاش میکند که به این فضا مسلط شود و مردم باید مراقب توطئههای مستقیم اسرائیل علیه ایران اسلامی باشند که همه این توطئهها علیه مردم ایران خواهد بود.
استاد دستمالچیان در پایان برای علاقهمندان به مباحث دشمنشناسی و صهیونیسمشناسی راههایی را پیشنهاد کردند که نیاز به تلاش و مداومت بیشتر بر این مباحث را میطلبد. به همین خاطر با اشاره به الزامات شناخت دشمن عنوان کرد: دشمنشناسی و معرفتشناسی دشمن بسیار ضروری و لازم است. رژیم صهیونیستی اکثر دانشمندان و دانشگاههایش را بر روی بحث ایرانشناسی متمرکز کرده است و به همین نسبت باید صهیونشناسی در ایران پرورش پیدا کند و برای مردم در صحنه آگاهسازی صورت گیرد.
ایشان در پایان مصاحبه به علاقهمندان این حوزه، مطالعة آثار دکتر مجید صفاتاج به خصوص دانشنامه فلسطین را توصیه نمود.
لینک کوتاه: http://khbn.ir/zKqilY