-
پنجشنبه, ۲۴ مهر ۱۳۹۹، ۱۱:۰۰ ق.ظ

یکی دیگر از آثاری که مجموعه مقالات اندیشمندان غربی علیه یهودیان و اعمال آنها در آمریکا جمعآوری شده است، کتاب رسانة سلطه، سلطة رسانه است. این کتاب بسیاری از پشت پردههای قدرت و نفوذ یهود در آمریکا را افشا میکند.
پایگاه صهیونپژوهی خیبر، کتاب رسانة سلطه، سلطة رسانه مجموعهای از مقالات به قلم اندیشمندان غربی با موضوع «غرب از رویا تا واقعیت» که به تلاش و همت فریده پیشوایی و مریم رضایی ترجمه، تدوین و جمعآوری شده که انتشارات کتاب نشر آن را در ۱۰۴ صفحه منتشر کرده است.
محوریت کتاب با استناد به منابع غربی و بهرهگیری از قلم و بیان اندیشمندان غربی و پرورشیافتگان همان مکتب قصد دارد تا با نگاه دیگری فرهنگ و تمدن غرب را مورد نقد و بررسی قرار دهد، همچنین میکوشد تا ماهیت نظام کشورهای غربی همچون آمریکا، انگلیس و نیز رژیم صهیونیستی را نشان دهد.
چه چیزی رسانههای غالب را برتری بخشیده است؟
نوام چامسکی، محقق و نویسنده مشهور آمریکایی در این مقاله به بررسی ارتباط مستقیم و غیر مستقیم جامعه اطلاعرسانی آمریکا با شرکتهای بزرگ تجاری پرداخته است.
در ادامه به کسانی اشاره میکند که در این رسانهها کار میکنند که تحت امر این شرکتها به حساب میآیند و باید دارای چارچوب ذهنی مشخصی باشند که آنها تعیین میکنند، در نتیجه با تامین خوراک فکری یک کشور توسط تعدادی شرکت تجاری، هر آنچه را که لازم میدانند عملی سازند.
این شرکتها با استفاده از ابزار رسانه، مردم را به امور کاذبی مشغول میکنند و فکر افراد جامعه را از مسائل مهم منحرف ساختهاند که در نهایت کسی با آنها مخالفتی نمیکند.
رقابت بر سر سلاح اطلاعات
در این مقاله که به قلم داگلاس راش کف میباشد به توضیح رابطه مخاطبان با روشهای مختلف اطلاعرسانی پرداخته شده است. نویسنده در قالب چندین مثال، ما را با روشهای اجباری اطلاعرسانی آشنا میسازد، روشهایی که در سالیان دراز، افراد گوناگون برای تحمیل خواستههایشان به ما از آن استفاده کردهاند.
چه آیندهای پیشروی ژورنالیسم است؟
جیم نوره کاس نویسنده این مقاله، منافع رسانههای بزرگ آمریکایی را با شرکتهای بزرگ چنان درهم تنیده و پیچیده میداند که به هیچ روشی نمیتوان بیطرفی و استقلال آنها را در بازتاب اخبار و گزارشها باور کرد. با توجه به سیطره این رسانهها بر فضای جامعه، برای رسانههای مستقل و کم بنیهای که تلاش دارند صدای متفاوتی را به گوش مردم برسانند، جای چندانی باقی نمیگذارند.
بیشتر شرکتها از طریق آگهیهای تجاری، سیطره خود را بر رسانهها تداوم میدهند و همین امر سبب میشود آنها در پخش اخبار، منافع این شرکتها را در نظر بگیرند. با ذکر این نکته که برای سالها رسانههای شرکتی در برابر هر اصلاحی در سیستم مراقبتهای درمانی که منافع شرکت بیمه را تامین نمیکرد، ایستادند.
قدرت و مالکیت رسانهها
این مقاله توسط کوین آلفرد استرم نوشته شده است که ابتدا به نقش رسانهها در شکل دادن تفکر و شخصیت افراد و سپس به بررسی گرایش و جهتگیری مطالبی پرداخته است که رسانهها منتشر میکنند.
همچنین با بررسی تاریخ و ساختار شرکتهای بزرگ رسانهای، شیوه اداره آنها را به دست توضیح میدهد و به انحصاری اشاره میکند که یهودیان در صنعت رسانه چه چیزهایی را به دست آوردهاند. در پایان، علت مسائلی چون جنگ آمریکا در عراق و خلیج فارس را تحریک و منافع یهود معرفی میکند.
راهبرد آمریکایی: کنترل جهان از طریق کنترل اینترنت
چن بائوگوئو در باب راهبردهای آمریکایی برای کنترل جهان در این مقاله قلم زده است. سلطه مطلق شرکتهای سختافزاری و نرمافزاری آمریکایی بر صنعت رایانهسازی و اینترنت به عنوان یکی از مظاهر سلطه بر جهان اشاره میشود و به نظر میرسد که در شرایط فعلی، این صنعت در کلیت سختافزار و نرمافزار از طرفی و اینترنت به طور خاص در سیطره سیاسی آمریکا قرار دارد.
با وجود طبیعت آزاد و کنترلناپذیر اینترنت و تجربه مکرر استفاده از فضای اینترنتی برای ضربهزدن به منافع سیاسی آمریکا، این کشور به شکل فزایندهای در حال حرکت به سمت مهار این ویژگیهای اینترنت و کنترل آن به بهانه دفاع از منافع ملی خود است.
چه کسانی شما را زیر نظر دارند؟
داگلاس مکینتایر نویسنده این مقاله درباره مقوله جدیدی میگوید که با گسترش فنآوریهای اطلاعاتی و ارتباطی، چندی است اذهان بسیاری از منتقدان سیاستهای کلان آمریکایی را به خود مشغول داشته است؛ پدیده حکومت پلیسی و کنترل بیش از حد میباشد.
در ادامه با اشاره به اینکه این مقلوله تمامی مرزهای حریم خصوصی شهروندان را در مینوردد و از این اطلاعات برای دستیابی به مقاصد تجاری کلان و نیز هدایت مخفیانه رفتارها و عادات خرید مردم در راستای منافع خود استفاده میشود.
نقشآفرینی نظامی رسانهها
در مصاحبهای با آرتور کروکر وی اظهار داشت: نقش برجسته رسانهها و اثرگذاری آنها بر افکار عمومی، باعث شده تا جنگهای نظامی نیز شرایطی متفاوت از گذشته پیدا کنند.
همچنین با بیان اینکه امروزه بسیاری از منتقدان رسانهها، دو نوع جبهه نظامی را برای جنگ متصورند؛ جبهه واقعی که با تلفات همراه است و جبههای فراواقعی یا مجازی که رسانهها با جهتدادن به افکار عمومی شکل میدهند.
تلویزیون جنگ؛ نوازش احساس بینندگان آمریکایی
رون کافمن نویسنده این مقاله معتقد است که تلویزیون با تاکید بر شمار بینندگان خود، همیشه میکوشد آنها را راضی نگه دارد و چنان رفتار نکند که احساس بدی به آنان دست دهد. در طول جنگ آمریکا علیه عراق، تلویزیونهای آمریکا در پی این بودند تا تصویرهایی از جنگ پخش کنند که احساسات عمومی را جریحهدار نکنند.
تبلیغات جنگ
این مقاله را مایکل چاسودفسکی نوشته است. وی درباره تحریف واقعیتها و دستکاری و کنترل منابع اطلاعاتی سخن گفت که به بخش اساسی برنامهریزیهای نظامی آمریکا تبدیل شده است. همچنین با آوردن مستنداتی مشارکت آژانسهای دولتی و نهادهای اطلاعاتی و جاسوسی مرتبط با پنتاگون در پیشبرد این جنگ تبلیغاتی را نشان میدهد.
ماتریکس آمریکایی
روبرت پاری روزنامهنگار کهنهکار آسوشیتدپرس با بیان اینکه قلب واقعیتها و ترسیم تصویرهای جعلی و ساختگی از حقایق، دستور کار مستمر و روزانه بسیاری از رسانههای آمریکایی است. دولتهایی همانند دولت محافظهکار بوش با اتکا به چنین رسانههایی میتواند سیاست نظامیگری خود را در جهان پیش ببرد.
مردم آمریکا به آنچه در پشت پرده میگذرد، بیتوجه شدهاند و علاوه بر آن، سرگرمتر و خستهتر از آن هستند که بتوانند واقعیتها را دریابند.
لینک کوتاه: http://khbn.ir/OG0