-
شنبه, ۶ دی ۱۳۹۹، ۰۳:۴۵ ب.ظ

مجتمع صنعتی نظامی کنگره یا دولت عمیق یا دولت سایه، دولت پشت صحنه است که خواستههای خود را بر دولت مشروع تحمیل میکند. دولت مشروع و کارگزاران آنها چارهای جز اجرای منویات و خواستههای دولت سایه ندارند.
پایگاه صهیونپژوهی خیبر؛ پیروزی «جو بایدن» در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ و کنار رفتن «دونالد ترامپ» از مهم ترین اتفاق سیاسی جهان است. «جو بایدن» به عنوان پیروز انتخابات معرفی شده و به زودی بر مسند چهل و ششمین رئیس جمهوری آمریکا تکیه میزند. یکی از پرسشهای مطرح این است که نوع رفتار بایدن با ایران چگونه خواهد بود؟
پایگاه صهیونپژوهی خیبر، برای بررسی این موضوع با استاد علی اکبر جعفری، مترجم و روزنامه نگار بینالملل به گفتوگو نشست که در ادامه متن آن را ملاحظه میکنید؛
خیبر: برخی معتقدند با روی کار آمدن بایدن، روابط ایران و آمریکا بهتر میشود، نظر شما چیست؟
با روی کار آمدن دولت جو بایدن، عدهای در جمهوری اسلامی ایران که سابقه بزک کردن برجام را دارند چنین وانمود میکنند که با آمدن رئیسجمهور دموکرات اوضاع برجام دگرگون شده و میتوان نتایج مثبتی از برجام گرفت.
]در پاسخ به این افراد باید گفت[ بد نیست به ساختار ایالات متحده اشارهای شود. از سال 1960 میلادی دو دولت در آمریکا وجود داشته است، یکی دولت مشروع و قانونی و دیگری دولت سایه که نام دیگر آن دولت عمیق یا مجتمع صنعتی نظامی کنگره میباشد.
مجتمع صنعتی نظامی کنگره به ساختاری اشاره دارد که سیوچهارمین رئیسجمهور آمریکا ایزنهاور در سخنرانی تودیع خود در هفده ژانویه 1961 درباره نفوذ و تحکیم قدرت آن به مردم آمریکا هشدار داد. کار مافیای قدرت، ایجاد جنگ و در نتیجه سرازیر کردن میلیاردهها دلار مالیات مردم آمریکا به جیب سازندگان تجهیزات و تسلیحات جنگی است.
مجتمع صنعتی نظامی کنگره یا دولت عمیق یا دولت سایه، دولت پشت صحنه است که خواستههای خود را بر دولت مشروع تحمیل میکند. دولت مشروع و کارگزاران آنها چارهای جز اجرای منویات و خواستههای دولت سایه ندارند. در همین راستا، باید گفت نباید انتظار تغییر و تحول در حوزه سیاست خارجی و بالاخص در رابطه با جمهوری اسلامی ایران از سوی دولت دمکرات یا جمهوریخواه داشت.
خیبر: یعنی معتقدید تفاوتی میان بایدن و ترامپ نیست؟
باید از خودمان این سؤال را بپرسیم که آیا دموکراتها از نقض برجام توسط ترامپ ناراحت هستند، هرگز چون مجتمع صنعتی نظامی کنگره یا دولت سایه هرگز اجازه نخواهد داد فردی با اندیشه حذف منافع شرکتهای تسلیحاتی مانند بوئینگ، ساینس اپلیکیشن و رایسان به قدرت برسد چه رسد به اینکه بخواهد تغییراتی اساسی در مخالفت با منابع آنها به وجود آورد.
جو بایدن در کمپین انتخاباتی خود اعلام کرد به محض ورود به کاخ سفید بدون هیچ قید و شرطی به توافق برجام بازگشته و تمامی تحریمها را یکجا برمیدارد. در حقیقت او خواستار برجامهای دیگری است که توان نظامی ایران را به شدت کاهش دهد.
با در نظر گرفتن ساختار حکومت آمریکا که در آن دولت سایه نقش اصلی را در تصمیمگیریها و تصمیمسازیها ایفا میکند هرگونه انتظار تغییر در روابط با کشورهای مظلوم و علیه نظام سلطهجویی آمریکا غیر ممکن است.
انتهای پیام/