-
يكشنبه, ۷ دی ۱۳۹۹، ۰۴:۰۰ ب.ظ

اگر کسی یا کسانی در این مقطع زوال اسرائیل در مقام حمایت از اسرائیل بربیایند و یا برآمدند، اینها جزو کسانی هستند که در دی ماه سال ۵۷ تمایل پیدا میکنند که جزو ساواک و یا فداییان شاه شوند، این عده از تاریخ عقب ماندهاند.
پایگاه صهیونپژوهی خیبر؛ دکتر محمدصادق کوشکی، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با خبرنگار این پایگاه به بررسی اشغالگری رژیم صهیونیستی پرداخت که در ادامه متن آن را میخوانیم؛
خیبر: مقداری در مورد نگاه جمهوری اسلامی به مسئله جنگ اعراب و اسرائیل توضیحاتی بفرمایید.
چیزی در تاریخهای جهانی مطرح است که بعد از تجزیه عثمانی در سال ۱۹۱۸ میلادی انگلیسها آمدند و سرزمینهای عربی را از دست عثمانیها درآوردند. بعضی از آنها به کشورهای دیگری سفر کردند و خودشان در سرزمین فلسطین به عنوان حاکم باقی ماندند.
در سال ۱۹۱۸ به بعد انگلیس آمد و سرزمینهای عربی را که در اشغال عثمانیها بود را در اختیار گرفت که تقریبا همه ساکنان سرزمین فلسطین عرب بودند. حالا این بار عربهای مسلمان، عده کمی عرب مسیحی و یهودی و دروزی و… بودند ولی ماهیت صددرصد عربی داشتند.
این منطقه حدود ۳۰۰ سال یا بیشتر مستعمره عثمانیها بود، بعد از شروع حاکمیت انگلیسیها به این نقطه، آنها حاکمی را برای این منطقه منسوب میکنند که یهودی است. از زمان شروع حاکمیت انگلیس ما شاهد شروع مهاجرت یهودیان از اروپا، آفریقا، روسیه و همینطور از سایر نقاط دنیا به سرزمین فلسطین هستیم.
یهودیان با تابعیتهای اروپایی، روسی بعضاً هندی، آفریقایی، یمنی، ایرانی و… مهاجرتهای سازمان یافته خود را به تدریج در سرزمینهای عربی آغاز میکنند. ابتدا در سرزمینهایی که شهر نیست و فقط زمین است، مستقر میشوند و بعد از مدتی تبدیل به شهر میکنند.
گروههای نظامی یهودی مثل اِتسِل، هگانا (هاگانا) و… با عملیاتهای تروریستی، قتلعام روستاهای عربنشین فلسطینی، ساکنین این روستاها را از خانههایشان فراری دادند و این روستاهای تصرف شده به روستاهای یهودینشین تبدیل شدند. اینها همینگونه پیشروی میکنند تا در سال ۱۹۴۸م زمینهای اشغال شده و میزان مهاجرین عرب به حدی رسید که یهودیان اعلام کردند که ما برای ایجاد دولت اسرائیل آماده هستیم.
فقط ۴ درصد اراضی فلسطین با پول از فئودالهای عثمانی خریداری شد!
در جنگهایی که در سال ۱۹۶۷ یا ۱۹۷۳م رخ داد که سرزمینهای عربی بیشتری اشغال شد و عملا از آن به بعد ما شاهد فلسطین اشغالی هستیم که از جنوب بندر ایلات تا سر حد کرانه باختری و از آن طرف هم تا مناطق جولان را تصرف کردهاند. این مراحل اشغال سرزمین فلسطین در کتابهای تاریخی معتبر آمریکایی، اروپایی و یا هر کتاب تاریخی دیگری که این مبحث را نقل میکند، آمده است. چرا که یک مبحث مشترک است و همه بر روی آن اتفاق نظر دارند. یعنی کسی در این بین نمیگوید که قبل از سال ۱۹۲۰م سرزمین فلسطین عربی نبوده است.
شبههای شنیده میشود که میگوید؛ عربهای فلسطینی زمینهایشان را به این یهودیان فروختند. وقتی که در این باره کار تحقیقاتی مفصلی انجام شد به این نتیجه رسیدیم که از زمان عثمانیها زمینهای فلسطینیان دارای سند بوده است و این یعنی اینکه اگر یک یهودی ادعای خرید زمینی از فلسطینیان را کرد، به راحتی میتوان این ادعا را بررسی کرد.
بعد از بررسیهای بیشتری که انجام گرفت، مشاهده میکنیم که از کل خاک فلسطین اشغالی حدود ۴ درصد آن را یهودیهای مهاجر خریدند اما این ۴درصد از خود مردم عرب فلسطینی خریداری نشده بود بلکه از فئودالهای ترک عثمانی خریده بودند.
عثمانیها که حدود ۳۰۰ سال بر فلسطین تسلط داشتند، خلیفه عثمانی بخشهایی از زمینهای فلسطین را به سران مورد توجه خود بخشید. هرچند این زمینها برای فلسطینیان بود ولی چون عثمانیها مسلط بر اینها بودند، به زور زمینهایی را گرفته بودند و خلیفه هم آنها را میبخشید.
بعد از ۱۹۲۰م ما شاهد این هستیم که حدود ۴ درصد از زمینهای فلسطینیان توسط آژانس یهودیان – نه خود یهودیان – از فئودالهای عثمانی خریداری میشود و این درحالی است که با روی کار آمدن انگلیسیها عملا عثمانیها فروپاشیدند و از فلسطین رانده شده و در اروپا پناهندگی گرفتهاند.
عثمانیها که در اروپا به شدت نیازمند پول بودند برای همین یهودیان با قیمتهای پایین و ناچیزی سند زمینهای فلسطینی را به صورت قانونی خریدند و اعلام کردند که ما این زمینها را خریداری کردهایم. یهودیان فقط ۴ درصد کل فلسطین را از عثمانیها خریداری کرده بودند اما ۹۶ درصد بقیه فلسطین را به زور توسط گروههای مسلح ایرگون و… که پس از آن توسط ارتش اسرائیل به تصرف درآمد، بهدست آوردند.
خیبر: مسئله تحولات آیا به قرن ۱۹ هم بر میگردد؟ یعنی در قرن ۱۹ چه اتفاقی افتاد؟
شروع این ماجرا از ابتدای قرن ۱۹ میباشد، یعنی در واقع از مقطع شکست عثمانیها توسط انگلیسها و اشغال سرزمین عربهای فلسطینی توسط انگلیس و تا مقطع امروز که همه اینها از سال ۱۹۱۸م به بعد اتفاق افتاده است.
خیبر: در پی استقرار اسرائیل در فلسطین، آیا اسرائیل توانست بعضی از مفاهیم را در دل بعضی از تفکرات مثلا اسلام صهیونیستی جا بیاندازد؟
اسرائیل تا قبل از آنکه بتواند جایی را برای استقرار پیدا کند، اصلا وجود نداشت. یعنی قبل از اسرائیل ما فقط یک عده یهودی داشتیم که هرکدام شهروند کشورهای مختلف بودند.
خیبر: اینکه بعضیها رژیم صهیونیستی را جنایتکار و مقصر نمیدانند، علتش چیست؟ چه چیزی است که اینها را به این باور میرساند؟
تنها دلیلی که حامیان اسرائیل دارند، این است که اسرائیل یک واقعیت است و گذشتهها تمام شده و این را باید پذیرفت. میگوئیم اسرائیل چگونه شکل گرفته است و چه ظلمیهایی که به مردم کرده است، میگویند دیگر تمام شده و گذشتهها گذشته است. اما الان مهم این است که یک کشور مستقل و در سازمان بینالملل آن را به رسمیت شناخته است و این یک واقعیتی است که باید این را بپذیریم.
یا اینکه حتی بخشی از فلسطینیها مثل سازمان آزادی بخش فلسطین، یاسر عرفات و ابوماجد و…. دولت اسرائیل را پذیرفتهاند. به همین خاطر بعضیها در خارج و به خصوص در داخل ایران مدعی هستند که ما از فلسطینیها فلسطینیتر نیستم، پس ما هم میپذیریم.
اگر اسرائیل مقصر نبود، پس چگونه دولتش شکل گرفته و یهودیان در آن جمع شدند؟ اگر کسی یک مسئلهای را از وسط آن شروع کند، معلوم است که قضیه شکل دیگری میگیرد. اگر کسی بگوید که اسرائیل در جنگ ۱۹۶۷ یا ۱۹۷۳م مقصر نبوده پس چگونه دولت اسرائیل تشکیل شده است؟ اگر این دولت جعلی بوده و زمینهای فلسطینی را غصب کرده است پس هر جنگی بعد از آن برای باز پسگیری فلسطین مشروع خواهد بود.
ما که تاریخ را برش نمیزنیم تا از سال ۱۹۶۷م به بعد شروع به روایت صهیونیسم کنیم، بلکه تاریخ از آن مقطعی است که در سال ۱۹۴۸م کشوری به اسم اسرائیل میخواهد شکل بگیرد. قبل از آن سال اسرائیل کجا بوده است؟ اصلا وجود نداشته ولی یهودیان کجا بودند؟ یهودیان در کشورهای مختلف ساکن بودند. آنها با چه اجازهای وارد زمینهای فلسطین شدند؟ به چه اجازهای گروههای مختلف نظامی یهودی در آنجا وارد شدند و کشتار به راه انداختند که فلسطینیان مجبور به فرار شوند.
سازمان ملل در حال حاضر منطقه اشغالی جولان – که صهیونیستها در سال ۱۹۶۷م از سوریه گرفتند – را جزو اراضی رسمی اسرائیل نمیشناسند و مناطق جولان را اشغال شده میدانند ولی صهیونیستها این منطقه را جزو اراضی جدانشدنی خودشان میدانند و در آن دهها شهرک ایجاد کردند. اگر ما بگویم که سازمان ملل ملاک است پس منطقه جولان سرنوشتش چیست؟
خیبر: آیا تاسیس اسرائیل در فلسطین به خاطر اهمیت راهبردی فلسطین بوده یا نه؟
چون بحث روی نحوه تاسیس اسرائیل است، پس مهم نیست که به چه دلیل یهودیان این سرزمین را انتخاب کردند، بلکه مهم این است که یهودیان یک عده از کشورهای مختلف بودند که وارد سرزمین فلسطین شدند. این ورود به سرزمین فلسطین در حالی است که فلسطین شهروند داشته است و این شهروندان قدمت چند هزار ساله دارند.
یهود این سرزمینی را که قدمت قابل توجهای داشته، جلوه خوبی هم در جهان داشته و شهروند هم داشته را به زور از دست صاحبان اصلی خود در میآورند. اصل مطلب این است که اشغالگری رخ داده است، حالا میخواهد به خاطر اهمیت راهبردی این سرزمین یا به خاطر تحریف کتب یهود بوده باشد.
خیبر: به نظر شما چه کسانی امروزه از اسرائیل حمایت میکند؟
مسئله مبارزه با صهیونیسم و میزان موفقیت ما در این مسئله به حدی است که اسرائیل در آستانه نابودی قرار گرفته است. با این حال اگر کسی یا کسانی در این مقطع در مقام حمایت از اسرائیل بربیایند و یا برآمدند، اینها جزو کسانی هستند که در دی ماه سال ۵۷ تمایل پیدا میکنند که جزو ساواک و یا فداییان شاه شوند.
کاملا معلوم است که اینها آدمهای خیلی عقبی هستند و دیر جنبیدند، یعنی اگر کسی در سال ۴۰ عضو ساواک میشد، حداقل منافع مادی خودش را تامین میکرد ولی کسی که دی ماه ۵۷ میرود و عضو ساواک میشود، کلا عقب مانده تاریخی و عقب مانده ذهنی است.
حال امروز کسانی که از اسرائیل حمایت میکنند به همین گونه است که اینها در زمانی که شمارش معکوس حیات اسرائیل در حال شمرده شدن است، تازه میخواهند از اسرائیل حمایت کنند. اگر این عده چه ایرانی و چه خارجی در سال ۶۷ از اسرائیل حمایت میکردند باز یک منافعی داشت ولی حالا که سربازان، سران سیاسی، فرماندهان و… اسرائیل در حال اعتراف به اشتباهشان هستند، یا اینکه شهروندان صهیونیستی در جنگ ۵۰ روزه ۲۰۰ هزار نفر از اسرائیل به کشورهایی که از آنجا آمده بودند برگشتند و یا در جنگ ۳۳ روزه ۵۰۰ هزار نفر از صهیونیستها فرار کردند. در چنین زمانی اگر کسانی بخواهند از اسرائیل حمایت کنند واقعا یک عده عقب مانده در تاریخ هستند.
خیبر: با تشکر از اینکه وقت خودتان را در اختیار پایگاه صهیونپژوهی خیبر قرار دادید.
انتهای پیام/