-
يكشنبه, ۵ بهمن ۱۳۹۹، ۰۴:۰۱ ب.ظ

این انفجارها در حقیقت پیامها و سینگالهای روشن بقایای داعش به بایدن بود که ما آمادهایم و این توانمندی را داریم تا اهدافی که شما با تأسیس ما(داعش) به دنبال آن بودید را در عراق ادامه دهیم.
پایگاه صهیونپژوهی خیبر؛ روز پنجشنبه(2 بهمن ماه) وقوع دو انفجار مهیب، شهر «بغداد» پایتخت عراق را به لرزه درآورد. پس از آن، «حسن التمیمی» وزیر بهداشت عراق با اعلام آمار نهایی انفجارهای تروریستی بغداد، گفت که شمار کشته شدگان به ۳۲ و زخمی شدگان به ۱۱۰ نفر رسیده است. این در حالی است که گروه تروریستی داعش مسئولیت انفجارهای بغداد را برعهده گرفت.
به اعتقاد کارشناسان کاملاً بدیهی است که انفجارهای مهیبی در این سطح نمیتواند تنها حاصل اقدامات تروریستیِ فردی باشد و طبیعتاً چنین حادثهای در این سطح با حمایت دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی خارجی صورت پذیرفته است.
پایگاه صهیونپژوهی خیبر نیز در گفتوگو با جعفر قنادباشی، کارشناس ارشد مسائل آفریقا و غرب آسیا به بررسی این موضوع و نقش مثلث شوم عبری، عربی و غربی در آن پرداخت که متن آن را ملاحظه میکنید؛
خیبر: همزمان با نخستین روز ریأست جمهوری بایدن شاهد دو انفجار شدید در عراق بودیم، تحلیل شما از این حوادث چیست؟
دو انفجاری که پنجشنبه همزمان با نخستین روز ریأست جمهوری آقای بایدن در بغداد به وقوع پیوست و سبب شهادت و زخمی شدن بیش از 100 نفر شد، در حقیقت نشانهها و پیامهای روشن و علنی برای آمریکا، ارتجاع منطقه و همچنین رژیم صهیونیستی برای احیای مجدد داعش بود.
داعش پایتخت خود در موصل را از دست داده و دولت رسمی ندارد و همانگونه که شهید حاج قاسم سلیمانی در نامهای گفته بود پرچم داعش به عنوان یک دولت رسمی فروافتاده است، ولی بقایای آنها وجود دارد و تمایل برای احیای آنها به شدت دیده میشود. چون سرمایهگذاریهای عظیمی برای این گروه تروریستی صورت گرفته و به سبب ثمراتی که مثلث عبری، عربی و غربی از داعش به دست آورده، در تلاش است تا مجددا آن را احیا کند.
این انفجارها در حقیقت پیامها و سینگالهای روشن بقایای داعش به بایدن بود که ما آمادهایم و این توانمندی را داریم تا اهدافی که شما با تأسیس ما(داعش) به دنبال آن بودید را در عراق ادامه دهیم.
البته خود آقای بایدن و دموکراتها از ابتدا چنین سیاستی را دنبال میکردند و مجددا در صدد احیای داعش بودند، ولی تردیدهایی مبنی بر اینکه آیا داعشیها میتوانند اهداف آنها را ادامه دهند، وجود دارد. اگرچه این تردیدها درست است چون شرایط همانند گذشته برای احیای داعش فراهم نیست و داعش برای اینکه مجددا احیا شود ناچار است موانع فراوانی را برطرف کند.
خیبر: منظورتان کدام موانع است؟
اگر بخواهیم موانع موجود بر سر احیای مجدد داعش را از طرف دموکراتها بررسی و فهرست کنیم، نخستین مانع شرایط جایگیری آنها است. داعشیها زمانی تحت عنوان اینکه حامی مردم مظلوم عراق و اهل سنت در برابر شیعیان هستند در این کشور یارگیری میکردند، ولی اکنون شرایط همانند گذشته نیست و به شدت داعش و حامیان و اربابان او افشا شدهاند و این یک مانع بزرگی است. البته داعش در دیگر جاهای دنیا همانند افغانستان، پاکستان، بوسنی و چچن نیز توانایی گذشته برای یارگیری را ندارند، چون چهره واقعیاش افشا شده است.
مطلب دیگر مسأله توانمندی ارتجاع منطقه، اسرائیل و آمریکا در عرصههای سیاسی، نظامی و اقتصادی است که کاهش یافته و همانند گذشته نیست. یعنی ارتجاع منطقه همانند سابق پول ندارد، آمریکاییها توان عملیاتی گذشته را ندارند و اختلافات داخلی و کرونا سبب تضعیف آنها شده است و اسرائیل نیز توانمندی گذشته را از دست داده است. این عوامل سبب شده تمایل چندانی برای احیای داعش نشان ندهند.
از سوی دیگر مردم عراق، حشد الشعبی و مقاومت در عراق و سوریه برای مقابله با داعش تجارب بسیار خوبی کسب کردند و تمام تاکتیکها و راههای مخفی شدن آنها را شناختند که مانع بزرگی به شمار میآید.
خیبر: یعنی معتقدید مثلث شوم عبری، عربی و غربی مجددا داعش را احیا نمیکند؟
خیر. چون ارتش آمریکا تضعیف شده و نمیتواند به صورت علنی در منطقه اقدامی انجام دهد، به همین دلیل آمریکاییها مجدداً به این ارتش سری(داعش) امیدوار هستند و مسلما با آمدن آقای بایدن در یک پوشش جدید به دنبال احیای داعش در منطقه خواهند بود، کما اینکه انفجارهای روز پنجشنبه میتواند اعلام آمادگی بقایای داعش برای انجام عملیات باشد.
انتهای پیام/