-
پنجشنبه, ۹ بهمن ۱۳۹۹، ۰۴:۰۵ ب.ظ

غاصب یعنی شما در یک عرف یا گروه دزدید. شما آمدید یک سرزمینی را غصب کردید. این مسأله خیلی مهمی بود که امام اسرائیل را به عنوان اسرائیل غاصب نامید که یعنی شما اینجا هیچ جایگاهی ندارید.
پایگاه صهیون پژوهی خیبر؛ امام خمینی (ره) در رابطه با اسرائیل چند کار بسیار کلیدی انجام داد. امام مبارزه با اسرائیل را از یک نزاع اسلامی و عربی خارج کرد. پیش از این مسأله فلسطین با عنوان دعوایی میان عربها و یهودیان شناخته میشد. نمیگویند جنگ مسلمانان، میگویند جنگ اعراب و اسرائیل، یعنی هویت این نزاع عربی است. امام یک خوانش جدیدی ازاین نزاع ارائه داد. گفت بحث اعراب و اسرائیل نیست. حتی فراتر بحث مسلمانان هم نیست. بحث مستضعفین در مقابل مستکبرین است.
در اسرائیل که فقط مسلمانان نیستند، این هوشمندی بسیار بالای حضرت امام را میرساند. در بخشهای مختلف فلسطین اشغالی مسلمانان، مسیحیان و یهودیها زندگی میکنند. امام این توسعه نظری را ایجاد و به این شکل همه فلسطین را مخاطب خود قرار داده و به خودش جذب میکند. روز قدس توسط امام (ره) به همین دلیل بنا شد. با روز قدس گفتمان مورد نظر امام ایجاد و توسعه یافت.
تبدیل قدس به مسألهای عمومی و همگیر میان مسلمانان
کار دیگری که حضرت امام انجام داد آن است که روز قدس را به مسأله مردم مسلمان و یا به عبارتی به یک موضوع اجتماعی تبدیل کرد. تا پیش از این بحث قدس و رژیم اسرائیل در بین نخبگان جهان اسلام مطرح بوده. در بخشهای مختلف جهان عرب، در شبه قاره، در ایران، اما این به یک مسأله اجتماعی تبدیل نشده بود. به نظر من امام(ره) یک اَبَر تحلیلگر سیاسی است که میتواند یک مسأله دینی را در یک بستر سیاسی، به یک مسأله اجتماعی تبدیل کند. این معجزه امام است که توانسته بدون صرف هزینه و دارا بودن رسانه، از ظرفیت تودههای مردم استفاده کرده و یک مسأله اندیشهای نخبگانی را به یک امر عمومی و اجتماعی تبدیل کند. امام خیلی ساده ولی با نهایت هوشمندی این کار را انجام داد. انتخاب زمان، انتخاب مکان، آخرین جمعه در ماه مبارک رمضان و بحث روزه داری.
به هر حال ما میبینیم پر جمعیتترین روزها و بهترین جمعیتهای نماز جمعه برای ماه مبارک رمضان است. در آخرین روز جمعه ماه رمضان که مشترک بین همه مسلمانان است. آخرین نماز جمعه ماه مبارک، مسلمانان را به یک مسأله جدیدی فرا میخواند. این که به قبلهگاه اول خودشان که مسجد الاقصی است توجه کنند. به هر حال حضرت امام با این کار، تلاشهای مستمر مستکبران برای پاک شدن قدس از ذهن مسلمانان را خنثی کند و سبب شد تا روز قدس و فلسطین به مسأله اول جهان اسلام و مسلمانان تبدیل شود.
تغییر سیاستهای ایران بعد از انقلاب
کار دیگری که امام بعد انقلاب انجام میدهد این است که امام سیاست جمهوری اسلامی را در تقابل با رژیم اشغالگر قدس مطرح میکند. در اردیبهشت ۱۳۵۸ ه.ش روابط سیاسی خود با مصر را قطع میکند. میگوید روابطمان با مصر قطع میکنیم، چون او روابطش را با اسرائیل عادی کرده. در حال حاضر خیلی از کشورهای اسلامی با اسرائیل در ارتباط هستند. مثل عربستان، امارات و… که سطح روابطشان اقتصادی، نظامی و امنیتی است و حتی اطلاعاتی. ولی این روابط هیچگاه علنی نیست. روابط مخفی بوده و توسط برخی از شرکتهای واسطهای انجام میشود. ولی روابط مصر و اسرائیل در آن زمان عادی بود و ایران علاوه بر این که هیچگاه رژیم اشغالی را به رسمیت نشناخت، رابط خود را نیز با کشورهای اسلامی که روابطشان با اسرائیل عادی بود را هم قطع کرد. این کار بسیار مهمی بود که امام (ره) انجام داد.
ایجاد ادبیات جدید در تقابل با اسرائیل
کار بعدی که امام انجام داد خلق ادبیاتی نو در مورد اسرائیل بود. این خیلی در بحث روابط بین الملل مهم است که شما بتوانید در راستای اهداف خودتان یک جنگ و یک حجمه رسانهای بر علیه یک رژیمی ایجاد کنید. امام آمد اسرائیل را با عنوان «اسرائیل غاصب» نامگزاری کرد. این خیلی مهم بود، یعنی شما رژیمی هستید که دزدید. غاصب یعنی شما در یک عرف یا گروه دزدید. شما آمدید یک سرزمینی را غصب کردید. این مسأله خیلی مهمی بود که امام اسرائیل را به عنوان اسرائیل غاصب نامید که یعنی شما اینجا هیچ جایگاهی ندارید. ببینید مشکل دزد با معذرت خواهی و انجام یک کار خوب قابل حل نیست. باید چیزی که دزدیده پس دهد تا مشکل حل شود. یعنی اسرائیل هیچ راهی نداره جز اینکه از فلسطین برود.
انتهای پیام/